Mae

Mae is een alternatieve indie-band uit Norfolk, Virginia. Hun naam is afkomstig van de afkorting van Multi-sensory Aesthetic Experience, een schoolvak dat drummer Jacob Marshall ooit had. Blijkbaar was de naam van het vak interessanter dan de inhoud, want al sinds de oprichting in 2001 zit hij in de band en zijn ze nog steeds actief. Mae heeft tot nu toe 3 albums op hun naam (Destination: beautifulThe Everglow, en Singularity) en maarliefst 7 EP’s, waarvan de 3 laatste; (m)orning, (a)fternoon, en (e)vening in principe het vierde album vormen.

Qua hoeveelheid materiaal zit het dus wel goed, maar net als Multi-sensory Aesthetic Experience klinkt de naam en wat het bereikt heeft interessanter dan wat voor muziek het uiteindelijk is. Ze noemen zich indie en alternatief, terwijl veel rock en popinvloeden te bespeuren zijn. Op Singularity staan een aantal tracks bol van synthesizers terwijl andere openen met stevige gitaarriffs en je verwacht dat een rauwe mannenstem de eerste zinnen zal schreeuwen. Niets is minder waar, ondanks de harde gitaren zal de zachte stem van frontman Dave Elkins elk nummer de overwegend positieve, softe lyrics ten gehore brengen. En juist die twee gaan in mijn opinie niet samen; in de nummers waar de piano de hoofdrol speelt komt de stem van Elkins veel beter tot zijn recht en kun je af en toe in zo’n nummer je ogen dicht en wegdromen op de rustige melodieën. Eigenlijk fungeert Mae als prima achtergrondmuziek, de muziek is wat dat betreft soms te soft om je aandacht er bij te houden (afgezien van de misplaatste rocknummers).

Kan je rustige melodieën en pianosolo’s niet verdragen, laat Mae dan gerust links liggen. Ben je echter een muziekduizendpoot, op zoek naar artiesten om je smaak uit te breiden? Dan zou ik Mae zeker even checken, omdat hun stijl uniek is, inspirerend en rustgevend en het gewoon heel verleidelijk is om op een rustige zondagmiddag hun muziek zachtjes aan te zetten en even weg te dromen in een luie stoel..

Luister van Mae:

  • Suspension
  • The Everglow
  • Falling Into You
  • Seasons
  • Night/Day
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bands en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een gedachte over “Mae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s