Pegasus Bridge

Pegasus Bridge was een band uit Manchester, United Kingdom. Heel veel van ze was niet te vinden, maar hun stijl is het best te beschrijven als toegankelijke pop met af een toe een rauw randje. Meer dan eens deden ze me denken aan de Nederlandse band Valerius, maar dan de puur Britse variant. Pegasus Bridge is net als de band Boy Kill Boy ook al een tijdje uit elkaar. Vorig jaar maakte zanger Edward Turner bekend dat hij uit de band stapte, en sindsdien is er nauwelijks nog iets van muzikale activiteit van de band vernomen.

Pegasus Bridge heeft welgeteld één album uitgebracht, in 2010, While We’re Young, wat buiten het Verenigd Koninkrijk nauwelijks succes kende. Het album telt 9 tracks, waarvan er 7 studio versies zijn en 2 akoestische versies van nummers. Toch is While We’re Young allesbehalve een slechte debuutplaat. Het laat voldoende verschillende aspecten van de band zien om een prima plaatje te krijgen wat ze allemaal in hun mars hadden. De up-tempo, poppy nummers hadden zeker weten toch bij een grotere groep mensen aangeslagen, waardoor het achteraf ontzettend zonde is dat Pegasus Bridge al een tijdje niet meer is.

Ik durf er geen hoge geldsommen om te verwedden, maar ik geloof dat Pegasus Bridge met meer doorzettingsvermogen en meer tijd waarschijnlijk veel betere platen had kunnen maken dan het eenzame, maar zeker niet slechte While We’re Young.

Luister van Pegasus Bridge:

  • Ribena
  • Yoko
  • Skinny
  • Like Dogs
  • Boa
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s