3rd Floor Magic

3rd Floor Magic is een Nederlandse band die zo’n beetje elke stijl in het gehele muziekspectrum afgaat. Funk? Geen probleem. Blues? Done that. Hiphop? Ze hadden de uitvinders ervan kunnen zijn. Deze band timmert al sinds de oprichting in augustus 2011 al keihard aan de weg, en weet nog lang niet van ophouden. Eerder dit jaar brachten ze hun self-titled debuutplaat uit, wat heerlijk wegluistert en je gewoon verbiedt stil te zitten.

Wat deze band interessant maakt is onder andere de chemie tussen de twee vocalisten Tim Blok en Hilin Düyü. De mooie refreintjes van Düyü worden prima afgewisseld door de teksten van Blok, terwijl er een 4, 6, 8 of soms zelfs 10-koppige band achter hen de meest swingende muziek de zaal in blaast. Ze hebben al in het voorprogramma gestaan van verschillende grote acts (Gym Class Heroes), stonden dit jaar op de Popronde en staat er ook nog een Europese tour op het programma. En alsof dat te weinig is, wordt er ook al gewerkt aan album numero twee.

De muziek is zeker het luisteren waard, het is fris, vernieuwend en staat garant voor een feestje. Het klinkt als Caro Emerald meets hiphop, en dat is een gouden combinatie. Het zou me niks verbazen als 3rd Floor Magic binnenkort naar wat hogere verdiepingen stijgt!

Luister van 3rd Floor Magic:

  • Mister Money
  • Smokey Joe’s Café
  • Bang Bang
  • My Curiosity
  • Summertime
Advertenties

Een gedachte over “3rd Floor Magic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s