7 Days Of Funk – 7 Days Of Funk

Door Lars Stolk

Inmiddels is het nieuwste album 7 Days of Funk van het gelijknamige duo bestaande uit Snoop Dogg..-sorry- Snoop Lion -excuseer- Snoopzilla en voor velen minder bekende Dâm-Funk al een aantal dagen uit. Het is al een poos niet meer bij te houden hoe vaak Snoop een nieuwe artiestennaam aanneemt. Hoe dan ook, dit duo heeft er een sterk staaltje G-Funk op nagehouden in de vorm van een 34 minuten durende EP. Funk is niet meer zo bekend als dat het geweest is, maar met Snoop als de vocals en Dâm aan de knoppen klinkt het zeker niet onaangenaam. Je kan dit album beschrijven als G-Funk met een klassieke sound, maar toch origineel en vernieuwend, zeker wat betreft Snoopzilla’s nieuwe keuze.

De rapper heeft een goede groovy zangstem, en de teksten klinken weer alsof er een relaxed feestje aan de gang is. Dâm-Funk’s gevoel voor ritme is goed te horen en weet de atmosfeer van deze EP juist te plaatsen. De vocals van Zilla zijn erg breed in vorm en gebruik en luisteren ontzettend lekker weg. Zeker in nummers als Let it Go en I’ll Be There 4U. Dit album is voor een halfuur sterk. Het had ook zeker niet langer hoeven duren, want zo hadden ze misschien de meeste niet-funk luisteraars kunnen verliezen. Hoe langer je luistert, des te meer je het gevoel krijgt dat de twee merendeels op een bank onderuit hebben gezeten, rustig een album in elkaar hebben geflanst. Dit klinkt enerzijds als iets positiefs, aangezien de nummers over het algemeen lekker weg luisteren en weinig diepzinnigs hebben. Uiterst goed voor ‘having a good time’.

Aan de andere kant zijn er enkele missers te vinden. Hoewel veel mensen het met me eens zijn dat Snoop’s rapskills ver te zoeken zijn – wat misschien voor dit album een keer mag – lijken de meeste nummers muzikaal gezien erg op elkaar. Zelfs met enkele gasten als onder andere Tha Dogg Pound en Kurupt. Veel teksten voelen aan alsof er een hoop herhaald word, en roepen uitspraken op als ‘klinkt bekend’ en ‘heb ik al eens eerder gehoord’. De titel 7 Days of Funk is ook niet vergezocht mocht het het feit zijn dat deze EP ook echt in zeven dagen is geproduceerd. En dat is helaas op enkele plekken te horen. Als je de eerste drie nummers hebt gehoord klinkt de rest niet aan als een enorme verrassing. Jammer, want er had wel veel meer van kunnen komen als er misschien nog 30 Days of Extra Funk aan waren toegevoegd, maar hier moeten we vooralsnog genoegen mee nemen.

Desalniettemin ben ik alsnog erg positief over dit album. Het luistert lekker van voor naar achter weg, en voor je dosis G-Funk per dag zeker de moeite waard om te luisteren. Voor mensen met een funk-achtergrond en een flinke verzameling cd’s hiervan is dit geen vernieuwende sound. Snoopzilla is met Dâm-Funk een sterk duo, en mogen wat mij betreft ooit aan een vervolg werken, waar misschien net iets meer tijd in zit. Een lekkere verzameling nummers van 7 Days of Funk, dit smaakt naar meer.

Luister van 7 Days Of Funk:

  • I’ll Be There 4U
  • Systematic
  • Faden Away
  • Let It Go

Abonneer je op de Muziekrecensies Spotify playlist om direct te luisteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s