Bone Thugs-N-Harmony – Art Of War WWIII

Een nieuwe wereldoorlog is aangebroken wat betreft de mannen van Bone Thugs-N-Harmony, want die zijn terug met een nieuw album, Art of War WWIII. Het heeft een aantal jaren en een hoop goede gesprekken binnen de al sinds de vorige eeuw actieve groep geduurd om een nieuwe plaat tot stand te brengen. En wat voor één.

Hoewel niet alle originele leden aan dit album mee hebben kunnen werken is het eindresultaat toch erg solide terecht gekomen. Naar mijn mening is het een niet erg vernieuwend album van de groep. Hoewel ze in de tussentijd veel hebben moeten meemaken, klinkt het niet alsof de groep er veel qua stijl op vooruit is gegaan. De tekst gaat gelukkig wel heel diep, wat de geloofwaardigheid en de sterkte van het album weer een stuk hoger tilt. De groep is de laatste jaren volwassener geworden en rappen minder in de vorm van thugs en killers, maar meer in politieke en gevoeligere zin. Zeker geen verkeerde stap, aangezien de mannen al een aantal jaren meegaan.

Het album is -aan de naam van de groep al af te leiden- harmonie gevoelig, en de nummers ervan zijn met teksten en lange bars volgepropt. lekkere old-skool beats, ze blijven lekker in hun eigen stijl zitten wat de fans zeker zal aanspreken. Ieder lid voegt zijn eigen unieke inbreng toe aan elk nummer en er zijn sterke afwisselingen in snelheid te merken. Hoewel deze subtiele pluspunten over het hele album gesmeerd zijn, klinkt het nogmaals niet als een enorme stap vooruit, aangezien hun laatste album uit 2010 afkomstig is. Toch klinken nummers als ‘It’s A Bone Thang’ en ‘Born In The Ghetto’ als engelenzang in de oren voor vele rap luisteraars; nummers met lang na-galmende refreinen en beats die je nog lang blijft luisteren.

Een plaat met iets meer dan een uur solide nummers en een paar flinke uitblinkers. Voor een groep die zo lang mee gaat had ik iets meer verwacht, maar ik vergeef het ze, want het album is vooralsnog gewoon sterk en luistert nog een flinke tijd lekker weg. Dit is wat je hoort te verwachten van de Bone Thugs, niets meer en niets minder.

Luister van Art Of War WWIII:

  • It’s A Bone Thang
  • Born In The Ghetto
  • In Memory Of Eazy E

Abonneer je op de Muziekrecensies Spotify playlist om direct te luisteren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s