TOEKOMSTMUZIEK: Vooruitblik op 2014

Toekomstmuziek

2014, bring it on! Dit jaar staat er weer een hoop moois om naar uit te kijken. Na alle topalbums van 2013 gaat het nog een klus worden om het te overtreffen. Een klein overzichtje van wat ons de komende maanden staat te wachten.

lily allen

Mevrouw Allen sleepte al bijna de titel van beste single 2013 binnen, maar eindigde achter The Wombats. Neemt niet weg dat Hard Out Here een briljante track is, en we niet kunnen wachten totdat de Britse haar comeback gaat maken. Veel details zijn niet bekend, maar in verschillende interviews vertelde ze dat het album een feministisch sausje krijgt.

kaiser chiefs

Dit jaar brengen de Chiefs alweer hun vijfde album uit. De band, die doorbrak met de single Ruby, verloor in december 2012 hun drummer Nick, maar ondertussen is er een vervanger gevonden. Zanger Ricky Wilson verving onlangs The Script’s Danny O’Donoghue als coach voor het 2014 seizoen van The Voice UK. Van Education and War is tot nu toe de single Bows And Arrows gereleased.

breathe carolina

Electro-rock duo Breathe Carolina verloor afgelopen jaar Kyle Even, waardoor de andere helft, David Schmitt, alleen overbleef. Maar Schmitt verzamelde een nieuwe band om zich heen, en de voorbereidingen voor het vierde album Savages konden beginnen. De gelijknamige leadsingle beloofde al veel electrogeweld, dus als het goed is wordt Savages één van de hardste albums van 2014.

u2

Vorig jaar stond de ‘nieuwe’ van U2 ook al in het rijtje van albums dat we zouden kunnen verwachten, maar helaas, het wachten duurde net wat langer. Maar de kans dat het dertiende album van de Ieren binnenkort uitkomt is wel wat groter. Onder andere geruchten over eventuele albumtitels (10 Reasons To Exist) en samenwerkingen (Chris Martin van Coldplay) wakkerde het vuur aan. Eind vorig jaar bracht de band nog het nummer Ordinary Love uit, dat werd gebruikt voor de biografische film over het leven van Nelson Mandela.

adele

Ondanks het feit dat Adele na het uitkomen van 21 nooit had hoeven te werken, is ze toch bezig aan een nieuw album. 21, dat in 2011 uitkwam, werd een wereldwijd succes en zette de Britse dame groots op de kaart. Op de vraag of het nieuwe album weer een titel krijgt die correspondeert met haar leeftijd is nog maar de vraag. Haar record label liet laatst weten dat we geen 23 of 24 hoeven te verwachten.

—————————————————————————————————————————————————————–

Geruchten gaan dat de volgende artiesten ook iets gaan releasen dit jaar:
Red Hot Chili Peppers, The Black Keys, Lana Del Rey, A Silent Express, Foster The People, Call The Cops, The Wombats, Kanye West, Ed Sheeran en de Foo Fighters. Fingers crossed dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s