56th Grammy Awards

Image

Voor de 56e keer werden vannacht de Grammy’s uitgereikt in Amerika. Van de 82 gouden grammofoonspelertjes die werden uitgedeeld maken we even een kort overzicht van de belangrijkste prijzen.

Voor Record of the Year waren er een aantal genomineerden die elk afgelopen jaar wel op een of andere manier domineerde. Maar uit een lijst waar onder andere Royals van Lorde en Blurred Lines van Robin Thicke in stonden, werd toch Get Lucky van Daft Punk gekozen. Het was de avond van de twee behelmde Fransen; naast Record of the Year sleepte ze ook Album of the Year (Random Access Memories), Best Pop Duo/Group Performance, Best Dance/Electronica Album en Best Engineered Album Non-Classical in de wacht. Daft Punk trad tijdens de ceremonie nog kort op, samen met Pharell Williams, Nile Rodgers en Stevie Wonder.

Na Daft Punk was er nog een ander duo dat meer dan één prijs wist binnen te hengelen. Het rapduo Macklemore & Ryan Lewis wonnen Best New Artist, Best Rap Performance, Best Rap Song (Thrift Shop) en Best Rap Album (The Heist). Bij Best Rap Album lieten ze onder andere Jay-Z en Kanye West achter zich, gelukkig wist laatstgenoemde zich deze keer in te houden..

Nieuw-Zeelands wonderkind Lorde wist met haar megahit Royals de Grammy voor Song of the Year en Best Pop Solo Performance naar de andere kant van de wereld te halen. In de rockhoek werd er ook aardig met platenspelertjes gestrooid; voor Dave Grohl, Paul McCartney, Krist Novoselic en Pat Smear was er de award voor Best Rock Song. Voor de film Soundcity: Real to Reel maakten zij het nummer Cut Me Some Slack. Het New Yorkse Vampire Weekend won Best Alternatieve Album voor Modern Vampires Of the City. Imagine Dragons Radioactive won Best Rock Performance, en Led Zeppelin wonnen met hun live album Celebration Day Best Rock Album. Wederom geen Nederlands succes, maar onze eigenste Armin van Buuren was dichtbij; zijn track This Is What It Feels Like was genomineerd voor Best Dance Recording.

Tussen de uitreikingen door waren er onder andere optredens van Jay-Z en Beyoncé, Queens of the Stone Age en Nine Inch Nails, en voor de gelegenheid sloegen de oud-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr de handen ineen voor een uitvoering van McCartneys laatste single Queenie Eye.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s