Dag Savage – E&J

Door: Lars Stolk
Rapduo Dag Savage bestaande uit producer Exile en rapper Johaz hebben de handen ineen geslagen om samen een album uit te brengen genaamd E&J (naar de initialen van hun artiestennamen). Een 16 nummers lang pareltje met swingende, old-skool en frisse beats.

Het is een plaat die de term Old-Skool hiphop goed weet te vinden. Niet te veel onzinnige drukke beats, maar over het algemeen minimalistisch en rustig. In de huidige rap-scene is het voor veel artiesten moeilijk om zulke krachtige nummers toch zo simplistisch te composeren; energie die van voor naar achter te horen is. Piano wisselt zich af met drums, snares en electronische sounds. Daarnaast word er ook nog leuk gebruik gemaakt van samples, alles wijst er op dat er veel is gekeken naar de rap muziek uit de jaren ’90. De vocals verzorgd door Johaz zijn erg lekker en lopen in evenwicht met gast artiesten als ADAD en Rass Kass. De teksten worden alleen halverwege het album nogal eentonig (spitten dit, bloed daar en drugs dat). Een bekend probleem onder rappers. De veelzijdige beats in deze vijftig minuten compenseren dit voor een groot gedeelte, maar helaas genoeg kon ik niet voorkomen dat ik af en toe pijnlijk keek van alle geroepen woorden.

Ook zijn de nummers nogal aan de korte kant; geen van de nummers weet de 4 minuten paal te raken. Kort door de bocht: Dit is toch echt een feel-good album. Niet te veel diepzinnigheid, niet te veel poespas, gewoon een groot glas met old-skool rap, en een vleugje relaxe. Om een middagje te gaan longboarden in de zomerzon, of gewoon aan een meertje onder het genot van een glas whiskey zie ik mij dit album wel grijs draaien. Dit is voor de hip hop liefhebber, voor de simpele genieter. Puur, Rauw en zeker het kopen waard.

Luister van E&J:

  • Van Gogh
  • Cali Dreamin
  • When It Rains
  • Twilight

Abbonneer je op de Muziekrecensies Spotify playlist om direct te luisteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s