Major Lazer – Apocalypse Soon

Major Lazer's 'Apocalypse Soon' EP album artwork.

Door: Lars Stolk

Al een kleine zes jaar produceert de dj groep Major Lazor electronic dancehall tracks in samenwerking met (on)bekende artiesten voor de wilde dansvloer-ganger. Ook ditmaal zijn de heren weer aan het werk geweest aan een EP met gastoptredens van o.a. Pharrell Williams en Sean Paul.

Beginnend met Aerosol Can word al gelijk de lat hoog gelegd voor de heren. Het is een flinke knaller met een hoog tempo, bouncy, R&B hit materiaal. Hier doet Pharrell Williams ook meteen zijn entree met rap skills die wij lang niet meer van hem gewend zijn. Up-tempo en feelgood vibes blijven aanhouden bij de volgende track; Come On To Me met Sean Paul. Zijn gebruikelijke zang stijl en compositie zorgen hier ook weer een vloerenvuller, de hoogtepunt van iedere party. Zo gaan we ook weer net zo makkelijk over op een meer reggae georienteerde track, Sound Bang die al op dit moment van de plaat laat merken hoe veelzijdig Major Lazor is in zijn songs. Jamaica feelings ten top voor een lekker strandfeest. Na deze tien minuten lijkt de kwaliteit lichtelijk te dalen voor de laatste twee tracks, Lose Yourself en Dale Asi. Of dit ligt aan de ontzettend goed gecomposeerde eerste drie nummers kan een optie zijn, maar dat is puur naar eigen smaak te beoordelen.

Vijf songs voor een lekkere twintig minuten electronic/dance/reggae waar de poriën weer van open gaan. Major Lazor mag weer in z’n handjes knijpen voor de afgeleverde kwaliteit van dit kleine EP’tje.

Luister van Apocalypse Soon:

  • Aerosol Can
  • Come On To Me
  • Sound Bang

Abbonneer je op de Muziekrecensies Spotify playlist om direct te luisteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s