Young Money – Rise of an Empire

Door: Lars Stolk

Het succes van de artiesten die samen Young Money vormen, is tegenwoordig van ongekende hoogte. De platenlabel met frontman Lil Wayne wordt versterkt door onder andere Drake, Nicki Minaj, Tyga en vele anderen. Deze hebben allen bijgedragen aan de productie van dit compilatie-album Rise of an Empire; tevens de opvolger van hun eerste compilatie We Are Young Money uit 2009.

Trommel iedereen op die er binnen de Young Money familie valt, stuur ze naar de studio en neem een shitload aan materiaal op. Dat dit werkte bij het vorige werk We Are Young Money, dat is helder. Dat het dit keer jammer genoeg wat minder sterk uit de verf komt mag duidelijk wezen. Het familiegevoel is sterk onder de artiesten op het album, maar het rap niveau schommelt sterk tussen de artiesten. Vader Lil Wayne domineert de plaat, Drake en Nicki Minaj volgen hem na als de grootste artiesten, en de kinderen huppelen er achteraan. De diepe gangsta hollywood like hiphop/R&B beats vullen de nummers, en komen alleen volledig tot hun recht als Wayne, Nicki of Drake zich laten klinken.

Wel bezit het schijfje singles als We Alright, Trophies en Lookin Ass N***a, en laat dit nu net nummers zijn van de grote drie van Young Money. De rest valt enigzins in de schaduw van de titanen, en lijken enorm afhankelijk (qua teksten en uitvoering) van pa en moe. Het talent is bij het grootste gedeelte van middelmatig niveau. De rest wilt zichzelf te graag laten horen, waardoor het allemaal wat afgezaagd aanvoelt. Qua stijl zit iedereen gelukkig wel op één lijn, en laten ze weer zeker merken uit welk hout ze gesneden zijn. Meeste artiesten die zich laten horen roepen een sterk staaltje respect over zich uit, en vullen bars met duidelijke en harde taal.

Rise of an Empire laat zien dat Young Money nog steeds van alle markten thuis is en geeft de kans om iedere artiest van dit label zijn zegje te doen, de een beter dan de ander. Dat sommigen door hun (nog) lage kaliber eindelijk op een echt album te horen zijn geeft de kans kleinere familieleden het podium te mogen betreden. Dat ze jammer genoeg in de schaduw van Lil Wayne staan en de overige grote artiesten enigszins omlaag trekken maakt het album niet zo goed als ze hadden verwacht. Een album met goed afgeleverd werk, maar het had zo veel beter gekund.

Luister van Rise of an Empire:

  • Fresher Than Ever
  • Lookin’ Ass N***a
  • We Alright

Abbonneer je op de Muziekrecensies Spotify playlist om direct te luisteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s