Last Suggestion – Close To Far From Home

 

Muziek en emoties, het is al sinds den beginne een gouden duo dat elkaar door dik en dun versterkt. De Brabantse band Last Suggestion legt veel van haar emoties in de muziek die ze maken, mede door muziektherapie-student Imke die voor de band met de microfoon in handen staat. ‘Gevoelens weergeven in al hun naaktheid’, dat is het doel dat ze met haar teksten wil bereiken.

Of dat gelukt is, is te beluisteren op de nieuwe EP van de band, Close To Far From Home. Het vijftal nummers die de EP telt zitten vol met emotie, en laten ondertussen even zien uit welk hout de band gesneden is. Met gemak slingeren ze van de dravende rock in Run Or Stay naar funky, dansbare melodietjes zoals bij Madness And Me. Met de vrouwelijke vocalen en de prima band die een paar decibellen niet schuwt doet Last Suggestion sterk denken aan de Utrechtse band Ladies Decision, die een tijdje geleden ook een prettig rockalbum afleverde.

Last Suggestion laat met Close To Far From Home zich zien als een band die zich moeiteloos tussen pop, rock en funk beweegt, en volop de trucendoos opengooit als de kans zich voordoet. Afsluiter Somewhere In Between raakt met de mooie galmende achtergrond de goeie snaar, die ze in een dikke zes minuten uitbouwen tot een fenomenaal rocknummer. De EP schommelt prettig over het alternatieve rockspectrum en dat maakt de verleiding om na twintig minuten weer op play te drukken des te groter.

Luister van Close To Far From Home:

  • Run Or Stay
  • Somewhere In Between

Abonneer je op de Spotify Muziekrecensies playlist om direct te luisteren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s